woensdag 7 juni 2023 06:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 mei 2023

In de woning van onafhankelijk parlementslid Christophe Emmanuel op Sint Maarten vond woensdag een huiszoeking plaats. Ook de werkplaatsen van de voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu & Infrastructuur (VROMI) werden doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Emmanuel wordt verdacht van fraude, misbruik van zijn positie, vervalsing van papieren en van het aannemen van steekpenningen.

Daarnaast werden huiszoekingen verricht in woningen van andere mogelijke medeplichtigen. Over wie dat zijn, doet het OM geen uitspraak. De huiszoekingen zijn onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek genaamd Jasmijn, gericht op verschillende projectaanbestedingen en vergunninguitgave.

Het onderzoek loopt volgens het OM nog steeds.

Beeld: The Daily Herald
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram