vrijdag 29 september 2023 15:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 mei 2023

Een nieuwe kansspelautoriteit, waar al langere tijd gesprekken over worden gevoerd, moet er zo snel mogelijk komen. Dat is de conclusie van het derde seminar van Comtado Carib, een organisatie die ondersteuning biedt in opsporingszaken in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

De kansspelsector op Curaçao ligt al jaren onder vuur, doordat er te weinig toezicht is. Het gevolg daarvan is dat verschillende ‘schakels’ in de sector hun gang kunnen gaan. Dit leidt tot oplichting in vele soorten en maten en dus ook tot witwassen, zo blijkt uit het seminar. De oorsprong van betalingstransacties worden door de toegenomen technologische ontwikkelingen geanonimiseerd, wat het moeilijk maakt te achterhalen wie de boosdoener is in het spelletje dat wordt gespeeld.

Comtado Carib geeft aan dat deze praktijken veel voorkomen, wat het belang van een kansspelautoriteit wederom in de schijnwerpers zet. “De witwasrisico’s zijn alarmerend”, aldus Comtado Carib. Het seminar was de derde in de rij van in totaal zes bijeenkomsten. De conclusies zijn onder andere onderbouwd door verschillende onderzoekers, die een rol hadden als gastspreker. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram