dinsdag 30 mei 2023 11:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 mei 2023

Securitybedrijven hebben binnenkort vergunningen nodig, die per wet worden vastgelegd. Het gaat hierbij vooral om de eisen waaraan het personeel moet voldoen. Minister van Justitie Shalten Hato (MFK) schrijft op zijn Facebookpagina dat de securitybedrijven hierdoor betrouwbaarder zouden moeten worden.

Beveiligers komen op dit moment nog te gemakkelijk binnen bij de bedrijven. Het beleid wat nu aan de orde is, is een vrij beleid met weinig controle. De wet moet voor elkaar krijgen dat elk bedrijf een vergunning krijgt, zodat het naar behoren functioneert. Daarnaast moeten de bedrijven experts in huis hebben met verstand van het beveiligingsvak. 

De politie zal de vergunningen controleren. Hierbij hebben zij het recht om de vergunning af te geven, te verlengen of te annuleren. Wanneer de wet officieel ingaat, heeft de minister niet bekendgemaakt. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram