woensdag 13 september 2023 23:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 mei 2023

Vier kitesurfers en één wingfoiler. Zij hebben de zware oversteek van Bonaire naar Curaçao volbracht. In het kader van Surf for the Kids stonden zeven surfers zaterdag op Atlantis Beach op Bonaire. De tocht bleek loeizwaar, zo laat deelneemster Laura Goense weten aan Nu.cw. 

Met alleen maar een zee voor zich en als eindpunt Zanzibar op Curaçao, wist de groep surfers dat het een zware tocht zou worden. Maar zo zwaar, dat hadden ze vooraf niet gedacht. “Vooral mentaal was het zwaar”, zegt Goense. Daarnaast vertelt ze dat de oversteek niet volgens plan verliep, omdat het lastig was om als groep bij elkaar te blijven. “We waren te veel bezig met elkaar, met of we elkaar nog konden zien en met waar iedereen was”, aldus Goense. 

Ze moesten golven van soms wel drie meter en windkracht 6 trotseren, maar alle deelnemers wisten waarvoor ze het deden: zoveel mogelijk geld ophalen voor Kinderoorden Brakkeput. Hier verblijven jongens tussen de 6 en 18 jaar oud, die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. De gehele opbrengst gaat naar sportmaterialen voor de kinderen. Het totaalbedrag is nog niet bekend, want doneren kan nog steeds.

Uiteindelijk kwamen dus vijf van de zeven surfers na ruim vijf uren bij Zanzibar aan. Zowel Goense, als een wingfoiler, zijn onderweg door de rescueboot uit het water gehaald. De andere wingfoiler, Rick van de Leer, gaat de geschiedenisboeken in. Nog nooit heeft iemand op een foil de oversteek gemaakt. 

Beeld: Carlito Mau Asam
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram