dinsdag 30 mei 2023 11:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 mei 2023

Meer samenwerking, een analyse van de vraag en het aanbod rondom werkgelegenheid en een onderzoek naar een mogelijke belastingbijdrage van migranten. Dit zijn de nieuwe plannen die zijn vastgesteld in een beleidsvoorstel, na het rondetafelgesprek op initiatief van Human Rights Defense Curaçao (HRDC). 

Het gesprek, met als onderwerp een inclusievere arbeidsmarkt en wat in februari plaatsvond, heeft zijn vruchten afgeworpen. De organisatie hoopt dat er hierdoor een plan komt voor werkgevers en werknemers, zodat zij het proces van werk vinden- en krijgen effectief kunnen aanpakken. 

De opkomst bij het gesprek was groot, zo laat HRDC weten. Verschillende ministeries, parlementsleden en vakbonden waren bij de bijeenkomst aanwezig. De conclusie van het rondetafelgesprek was dat er noodzaak is om Curaçao een inclusievere arbeidsmarkt te geven. Naast de werkgelegenheid, werd er ook gepraat over de vorm waarin werk wordt aangeboden. Aanwezigen van de bijeenkomst lieten bijvoorbeeld weten dat er meer moet worden ingezet op het upgraden van arbeidskrachten en fatsoenlijk en betekenisvol werk voor iedereen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram