woensdag 7 juni 2023 06:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
5 mei 2023

De marinekazerne Saveneta op Aruba heeft op 1 mei haar deuren weer geopend voor het publiek. De open dag was een echte publiekstrekker. 20.000 bezoekers, jong en oud, wisten hun weg naar de kazerne te vinden. De kazerne is vier jaar gesloten geweest voor bezoek van buitenaf.

Tijdens de publieksdag waren onder andere het Korps Mariniers, de Koninklijke Marechaussee, de Kustwacht Caribisch gebied en Bureau Rampenbestrijding Aruba aanwezig. Er werden verschillende demonstraties gegeven met helikopters, boten en ingrijpen van de politie. 

Daarnaast waren er op het terrein een vrijmarkt en een automarkt te vinden en werden er rondleidingen gegeven in de cutter van de kustwacht. 

Defensie organiseert vanaf nu jaarlijks op 1 mei weer een open dag voor de kazerne. 

Beeld: Defensie Caribisch Gebied
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram