dinsdag 30 mei 2023 11:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 mei 2023

Een groep kitesurfers treft voorbereidingen om zaterdag de oversteek van Bonaire naar Curaçao te maken, om geld op te halen voor Kinderoorden Brakkeput. Initiatiefneemster Kim Matroos, eigenaar van surfschool Awa Salu Kiteboarding, laat weten dat het ‘extreem’ zwaar wordt, maar het niet te vergelijken is met de kinderen die in het oord verblijven.

Het is een primeur voor de sportievelingen. Nog nooit eerder heeft iemand zich gewaagd aan island crossing: van Bonaire naar Curaçao kiten en daarmee de Caribische zee trotseren. Het geld dat wordt opgehaald door de kiters gaat volledig naar sportmaterialen en -activiteiten voor de kinderen van Kinderoorden Brakkeput.

De kinderen die daar verblijven, zijn jongens tussen de 6 en 18 jaar oud die door moeilijkheden niet meer thuis kunnen wonen. Emanuel Quintero, mede-initiatiefnemer, vindt dat de omstandigheden waarin kinderen soms opgroeien, meer onder de aandacht moeten komen bij de bevolking. “Het zijn allemaal ‘onze’ kinderen en die verdienen een mooi leven en een goede toekomst”, aldus Quintero. 

De tocht begint bij Atlantis Beach op Bonaire en eindigt bij Jan Thiel. De organisatie laat weten dat ze denken dat ze er, mede doordat de wind zeer gunstig is, ongeveer vier uur over gaan doen. Eerder hebben zo’n 40 kiters in het kader van Surf for the Roses de oversteek gemaakt van Klein Curaçao naar Curaçao. Toen gold er een open inschrijving. Nu zijn de kiters persoonlijk benaderd, in verband met het risico wat eraan hangt. 

Beeld: Irina Bosenko
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram