dinsdag 30 mei 2023 11:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 mei 2023

De politieke partij KEM wil een referendum over de invoering van de nieuwe Caribische gulden. Na een voorlichting van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), die vorige week plaatsvond, zijn er binnen de partij veel vragen ontstaan over het proces, zo meldt de partij.

KEM heeft vooral zijn bedenkingen over het feit dat inwoners van Curaçao niet voldoende worden geïnformeerd over het invoeringsproces. Eerder schreef Nu.cw al dat oppositiepartij PAR zich zorgen maakte over de mensen die geen socialmediakanalen hebben. CBCS liet merken dat de communicatie voornamelijk via die weg, dus online, zal gaan verlopen.

Het is de bedoeling dat de munt in het tweede deel van 2024 uitkomt. KEM hoopt dat er een referendum komt, zodat de bevolking zich kan uitspreken over de komst van de Caribische gulden.

-- Advertentie --

2 comments on “KEM wil referendum over nieuwe munt”

 1. Een referendum en dan?? KEM een partij die denkt het te weten. De bevolking moet zich erover uitspreken, De vraag is waarover eigenlijk? Je kan je beter inzetten voor het tijdig en goed informeren van de mensen.

  1. Artikulo 60 di E Areglo di Estado ta bisa:
   "Een referendum wordt gehouden op een onderwerp van groot maatschappelik belangrijke, waarover de regering of de Staten voornemens zijn een beslissing te nemen".

   Na un aña di introdukshon di e florin karibense(??), falta informashon na pueblo di Kòrsou, leinan(4) pa regla esaki, ta den konsepto i NO a yega Staten ainda. No tin bista total di gastunan, ku ya kaba ta na 15.000.000 florin.

   Tin otro luganan(Alemania I Gran Bretania) ku por imprimi monedanan. Hulanda for di 2011, ta hasi esaki serkanan.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram