maandag 11 september 2023 15:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 mei 2023

De onderwijsvakbond ‘DOEN’ heeft op Dag van de Arbeid stilgestaan bij het feit dat het onderwijspersoneel nog steeds niet krijgt waar ze recht op hebben. Ze doelt hierbij op de coronakorting van 12,5 procent. Na veel druk uitoefenen is het besluit genomen dat docenten en andere medewerkers binnen het onderwijs maar 6 procent vakantiegeld krijgen. 

Marbella Felipa, voorzitter van de vakbond, spreekt zich in het Antilliaans Dagblad uit met de woorden dat het ongelooflijk maar waar is. Ze geeft hierbij aan dat de ministers en Statenleden in juni wél allemaal 25 procent van hun salarisinhouding terugzien op hun bankrekening. 

Daarnaast werden ook de positieve punten meegenomen en gevierd. In de negentiende eeuw was het normaal dat mensen rond de 14 uur per dag werkten. Dit is in 1886 teruggedraaid naar 8 uur per dag. Een van de vakbondcentrales, Sentral Solidaridat Sindikal, plaatst daar wel een kanttekening bij door te zeggen dat de uren in de hospitalitysector oplopen. Blijkbaar is het ook in 2023 nog mogelijk dat hospitalitymedewerkers dagen maken van 10 tot 12 uur, zo wordt in de krant beschreven. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram