vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Landhuis Morgenster wordt na een lange periode in een nieuw jasje gestoken. In het voormalige partijhuis van de MAN-fractie, komt een atelier, een expositieruimte en het plan is om er uiteindelijk ook een restaurant te realiseren, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. 

De nieuwe eigenaar, die het landhuis van een tweede leven voorziet, is de kunstenaar Giovanni Abath. Hij moest zich aan de regels van monumentenzorg houden, wat betekende dat er veel moest worden opgeknapt. Abath geeft aan dat het dak eigenlijk bedekt moest worden met dakpannen, maar is daarover in gesprek gegaan. Het zou uiteindelijk erg kostbaar worden. De overheid heeft de touwtjes iets laten vieren, waardoor het landhuis nu een ander soort dak krijgt.

Persfotograaf Stanley Ignacio had de eer een kunstwerk te onthullen, dat Abath speciaal voor hem had gemaakt. Het gaat om een paard gemaakt van onder andere fotocamera’s.

Wanneer de kunstenaars en andere gasten terechtkunnen in het landhuis, is niet bekend. 

Beeld: Antilliaans Dagblad