dinsdag 30 mei 2023 11:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 mei 2023

Raúl Socorro van Caribbean Petroleum Refinery (CPR) zegt dat de beschuldigingen tegen hem en het bedrijf onjuist zijn. Socorro schrijft in een verklaring dat hij zich tijdens zijn carrière altijd aan de gedragscodes heeft gehouden.

Volgens de ex-topman werden veel van de documenten aan het bedrijf toegezonden door Bar Trading, een potentiële investeerder in het raffinaderijproject. CPR heeft volgens Socorro de documenten aan Refineria di Korsou (RdK) doorgegeven.

"Dit betekent in geen enkel geval dat wij de documenten hebben vervalst", laat Socorro in de verklaring weten. "Bovendien waren wij bij CPR degenen die twijfels uitten over de authenticiteit van de documenten die wij van Bar Trading ontvingen en hen onmiddellijk als investeerders hebben verwijderd", voegt hij daar aan toe.

Hij noemt het teleurstellend dat dergelijke ongegronde beschuldigingen in de media worden verspreid. "De lasterpraktijken in de media die het nieuws hebben gepubliceerd kennen geen grenzen", aldus Socorro. 

Vorige week werd bekendgemaakt dat enkele topfiguren zoals Raúl Socorro en Alejandro Marquez geen deel meer uitmaakten van CPR als gevolg van beschuldigingen over vervalsing van documenten.

Een onthulling van de vervalsing van de rapporten kwam eind 2022. Direct daarna kwam RdK met een verklaring waarin de vervalsingen werden toegegeven. Er was echter geen bewijs dat CPR de documenten zelf had vervalst of dat ze erbij betrokken waren, stond destijds in het officiële statement.

-- Advertentie --

2 comments on “Ex-topman Caribbean Petroleum Refinery ontkent beschuldigingen”

  1. Mooi, en nu afbreken die zooi op het Isla terrein en herontwikkelen.

    Meest strategische plek van Curacao

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram