dinsdag 12 september 2023 02:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 mei 2023

“Als we niet heel erg oppassen, raakt binnen afzienbare tijd Bonaire zijn toppositie als duiklocatie kwijt”, luidde de boodschap die zeebioloog Roxanne-Liana Francisca had in het radioprogramma Op de Klippen afgelopen zaterdag.

De redactie van het programma, dat elke week door de Bonairiaanse zender Mega Hit Fm wordt uitgezonden, had haar uitgenodigd vanwege de onheilspellende berichten over een uitbraak van de stony coral tissue loss disease rondom het eiland. Wat Francisca te vertellen had, was geen vrolijk verhaal, maar voor de redding van het koraal moet het wel gehoord worden.

Een van onze andere gasten, Bert van Bergen, kwam vertellen over de activiteiten rondom 4 en 5 mei. Het werd een gesprek waarin duidelijk werd dat de vrijheid gedenken veel meer moet zijn dan alleen aandacht besteden aan wat er in de 2e wereldoorlog is gebeurd.

Ook Judith Brekelmans had veel te vertellen. Als tafelgast praatte ze over alle onderdelen die aan bod kwamen en als zij haar mond opendoet is het altijd een plezier om daar naar te luisteren. Tijdens die gedachtewisselingen kwamen ook veel onderwerpen aan bod die afgelopen week in het nieuws stonden. 

Dus pak wat te drinken, ga lekker zitten en na deze Podcast ben je weer helemaal op de hoogte wat er allemaal op Bonaire speelt.

Gasten: Judith Brekelmans , Roxanne-Liana Francisca, Bert van Bergen

Presentatie: Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemöller

Luister de Podcast hier.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram