dinsdag 12 september 2023 10:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 mei 2023

De prijzen voor elektriciteit en water gaan vanaf vandaag omlaag. Dat is te zien aan de cijfers die Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P) vrijdag bekend heeft gemaakt. De grootste reden is de daling van de productiekosten voor zowel elektriciteit als water, waardoor de consumentenprijs omlaag gaat. 

Elektriciteit gaat van 67 cent per kWh naar 63 cent per kWh. De kosten voor water dalen ook. Vorige maand betaalden huishoudens 9,55 gulden voor een kubieke meter, deze maand wordt dat 9,33 gulden. 

Het basistarief voor water en elektriciteit wordt één keer per jaar vastgesteld door BT&P. De verschillen in de kosten zijn afhankelijk van andere factoren, waaronder dus de productiekosten. De nieuwe tarieven gelden voor de hele maand mei. 

Doorgaans stuurt BTP tegelijk met de elektriciteits- en watertarieven de nieuwe brandstofprijzen. Dat gebeurde deze keer niet. Naar verluidt zouden de brandstof tarieven flink omhoog gaan, maar onbevestigde bronnen melden dat de regering Pisas hierover  geen beslissing zou willen nemen.

Beeld:Antilliaans Dagblad
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram