dinsdag 30 mei 2023 11:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 april 2023

Tweede Kamerleden van de VVD hebben Kamervragen gesteld over de sanctielijst van gokbedrijven afkomstig uit Oekraïne. Het land ondervond dat veel illegale gokbedrijven ingeschreven stonden op adressen op Curaçao, zo valt te lezen in het Antilliaans Dagblad.

De vragen werden gesteld in het bijzijn van staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) en minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra (CDA). Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf eerder aan in gesprek te gaan met internationale partners over de illegale gokbedrijven, waarop de VVD de vraag stelde hoe die gesprekken eruit komen te zien. Daarnaast vraagt de partij zich af in hoeverre de gokbedrijven belasting betalen, en hoeveel licenties en sublicenties verbonden zijn aan Curaçao. 

Curaçao is al langere tijd bezig met het verbeteren en vernieuwen van het kansspelbeleid. Er is voor minister van Financiën Javier Silvania (MFK) nog veel werk aan de winkel, omdat Curaçao Gaming Authority de onafhankelijke toezichthouder moet worden, en het werk moet overnemen van de masterlicentiehouders. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram