zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw


Met hun blik alvast op World Earth Day hebben leerlingen van de MC Piar school samen met Marine Youth Rangers van Carmabi Educatie de handen op zaterdag uit de mouwen gestoken en de tuin met bijbehorende greenhouse van de school een opfrisbeurt gegeven. 

De leerlingen hebben lokale bomen en struiken geplant, plantenbakken geverfd en schoongemaakt en de groentes in de greenhouse verzorgd. “Het werken aan een eigen groene omgeving is een mooi voorbeeld van waar het met World Earth Day om gaat, namelijk milieubescherming. Dat zijn niet alleen grote natuurparken op tv bekijken, maar ook onze eigen nationale parken en de eigen omgeving”, aldus Cor Hameete van Carmabi Educatie.

Wendell Isidora, directeur van de MC Piar school vult aan: “Door leerlingen te laten zien dat ons voedsel uit de directe omgeving kan komen, beseffen de leerlingen dat het milieu dichterbij is dan ze denken”.


Op zaterdag 22 april is het World Earth Day. Carmabi Natuur en Milieu Educatie roept Curaçaoënaren op om een wandeling ergens op het eiland te maken, (zwerf)afval op te ruimen of in eigen tuin een World Earth Day paradijs te maken. “Een beter milieu begint bij jezelf!”, aldus de organisatie.