dinsdag 30 mei 2023 11:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 april 2023

Curaçao werd de afgelopen maand door meer toeristen bezocht dan een jaar geleden. In totaal bezochten 45.914 mensen het eiland, een stijging van 13 procent ten opzichte van 2022. Dat meldt het Curaçao Tourist Board (CTB).

De bezoekers komen vooral uit Europese landen. Bijna de helft van alle toeristen, 43 procent, komt uit Europa, al ziet CTB dat juist steeds meer reizigers uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied hun weg naar Curaçao weten te vinden. 

Ook het cruisetoerisme doet goede zaken op het eiland. In maart meerden in totaal 42 cruiseschepen aan die 107.307 cruisebezoekers met zich meebrachten. Vorig jaar maart waren dat volgens Curaçao Ports Authority 39 bezoeken van een cruiseschepen met 60.237 cruisepassagiers aan boord.

Uit de Digitale Immigratiekaart wordt opgemaakt dat alle bezoekers gemiddeld acht en een halve nacht op Curaçao doorbrengen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram