dinsdag 30 mei 2023 11:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 april 2023

Vakbonden ABVO en STRAF, de Douane en het ministerie van Financiën hebben maandagochtend vergaderd over de werkomstandigheden van het douanepersoneel. Het verzoek van de douane is gehoord en er werd onder andere gesproken over het intensiveren van de doelstelling en de hervormingsplannen, schrijft minister Javier Silvania (MFK) van Financiën in een persbericht.

Tijdens de vergadering zijn concrete werkafspraken gemaakt over personeelsaangelegenheden en alles is in een actieplan vastgelegd. Op basis van het plan en in afstemming met de vakbonden ABVO en STRAF, zal het Landsbesluit Douane worden gemoderniseerd en er zullen oplossingen worden gezocht voor knelpunten waaronder de piketdiensten en de waarnemingstoelage. Daarnaast hebben meerdere douaniers een loonsverhoging of een jubileumvergoeding gekregen.

De openstaande personeelsaangelegenheden worden door een werkgroep opgepakt, waar concrete proces- en werkafspraken voor zijn gemaakt. Deze proces- en werkafspraken worden binnen twee weken in een actieplan en een voortgangsdashboard uitgewerkt en gepresenteerd.

Eerder legde het douanepersoneel het werk neer omdat zij vinden dat ze niet gekend worden in besprekingen omtrent hun rechtspositie. De eerstvolgende bijeenkomst zal eind mei plaatsvinden waarin het plan van aanpak voor de komende zes maanden uitgebreid zal worden besproken.

Beeld:
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram