dinsdag 30 mei 2023 11:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 april 2023

Curaçao wordt gebruikt als decor voor een nieuwe sinterklaasfilm, genaamd Sint Ahoy. De film wordt geregisseerd door Rik Sinkeldam en Andy van Veen. De film komt in oktober uit in Nederland.

De filmlocaties zijn bijna volledig afgeschermd. Toch slagen sommige erin om een beetje mee te kunnen spieken. "Alles volledig afschermen gaat niet, daar hebben we te veel bezoekers voor", laat Sinkeldam aan Curacao.nu weten. 

De film wordt op verschillende locaties verspreid over het eiland gefilmd. Zo worden de Pontjesbrug, de Caracasbaai, Princess Sirena Bay Estate en Mangrove Beach Corendon gebruikt als decor. Ook Livingstone Jan Thiel Beach Resort en Sandals Royal Curaçao, waar een piratenschip verankerd is, komen in de film terug. 

Sint Ahoy gaat over Sinterklaas die op avontuur gaat. Door een foutje in zijn reis naar Nederland, raakt de Sint met zijn stoomboot uit koers. Hij en zijn pieten belanden op een tropisch eiland dat ook onderdeel van het Koninkrijk is. 

Wie de bekende Curaçaoënaars, Nederlanders en Belgen zijn die in de film spelen, daar wil Sinkeldam niets over kwijt.
De laatste draaidag van Sint Ahoy is 16 april.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram