zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Openbaar Ministerie (OM) eist celstraffen van 11 jaar en van 13 jaar tegen twee mannen die vrijdagochtend terecht stonden voor de dood van Roland Molenaars bij een gewelddadige overval in Schelpwijk in 2019. 

Een 27-jarige man en een 28-jarige man worden door het OM beschuldigd van vuurwapenbezit en twee gewelddadige overvallen, één op een woning en één op een auto. Bovendien wordt het tweetal beschuldigd van doodslag op de 53-jarige Ronald Molenaars.

Molenaars werd in 2019 door vijf gemaskerde mannen overvallen nadat zij in een aangrenzende woning de buren hadden overvallen. Zij verzetten zich waardoor er een gevecht ontstond. De overvallers kwamen vervolgens naar de woning van Molenaars waar ze de deur open braken en hem na een woordenwisseling dood schoten.

Eerder werden drie andere mannen in dezelfde zaak onherroepelijk veroordeeld tot lange celstraffen.