dinsdag 30 mei 2023 11:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 april 2023

Aruba wil met Curaçao in gesprek over een onderzoek naar gas, dat mogelijk tussen de wateren van de twee eilanden ligt. Volgens Amigoe is de regering van Aruba in gesprek met Repsol, een Spaanse investeerder.

Het bedrijf heeft laten weten ruim 200 miljoen dollar te willen besteden, om zo het onderzoek naar gaswinning te financieren. Minister Glenbert Croes van Aruba heeft aangegeven verder te willen met de investeerder. Daarom wil hij ook in gesprek gaan met premier Gilmar ‘Pik’ Pisas, om te kijken welke mogelijkheden er liggen voor beide eilanden.

‘Compania Arubano di Petroleo’ heeft contact opgenomen met de olie- en gasmaatschappij van Curaçao ‘Kompania di Petroli i Gas Kòrsou’. Wat de uitkomsten zijn van de eerste gesprekken, is nog niet bekendgemaakt. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram