dinsdag 30 mei 2023 11:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 april 2023

De eisen die het Funderend Onderwijs (FO) stelt aan ouders, zorgen voor veel stress bij zowel ouders als kinderen. Dit blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd is door de Universiteit van Curaçao, in samenwerking met twee onderzoekers. 

1150 ouders waarvan minimaal één kind op het FO zit, hebben meegedaan aan het onderzoek. Ouders zijn ruim twee uur per dag kwijt aan het ondersteunen van hun kind bij het maken van huiswerk. Iets meer van de helft van deze ouders geeft aan dat er naast hun hulp, ook nog een extra persoon aanwezig is binnen het gezin die ondersteuning biedt aan de kinderen omtrent huiswerk. 

Volgens het onderzoek heeft al deze tijd een negatief effect op het welzijn van de ouders. Niet alleen op hun privéleven, maar ook op het functioneren op werkgebied. Een derde van de ondervraagde ouders geeft aan dat de eisen van het FO ook niet goed zijn voor hun kind. 

“Het beeld ontstaat dat voor een groot deel van de ouders de betrokkenheid die school vraagt, niet langer gezond lijkt in de zin dat ze stress oproept, uitputting en een verminderd welzijn van ouder en kind”, zo wordt beschreven. De ondervraagden geven het FO een magere 5 als beoordeling. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram