dinsdag 30 mei 2023 11:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 april 2023

Statenleden en ook mensen buiten het parlement discussiëren al langere tijd over het nut van de zakenreizen naar Panama. Deze week is het weer tijd voor de vergaderingen tussen het parlement van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, ook wel Parlatino genoemd. De grootste reden van de discussie is dat de bezoekjes niet bijdragen aan de ontwikkelingen op Curaçao, zo meldt Amigoe. 

KEM-parlementariër Michelangelo ‘Lo’ Martinez heeft daarom besloten niet meer mee te gaan met de dienstreizen. Ana-Maria Pauletta (PAR) geeft aan dat het negatieve geluid van de afgelopen jaren is ontstaan doordat er geen budget was om een delegatie naar Panama te sturen, waarop werd besloten het geld uit een ander potje te halen. 

Volgens Pauletta is de begroting van dit jaar anders opgesteld en is er wel geld beschikbaar. De onderwerpen die deze week worden besproken tijdens de bijeenkomsten zijn ‘Gendergelijkheid’, ‘Jeugd en Jongeren’, ‘Volksgezondheid’ en ‘Mijnen en energie’. Pauletta benoemt deze onderwerpen als reden dat het voor Curaçao belangrijk is om deel te nemen aan het overleg. 

-- Advertentie --

One comment on “Verdeeldheid binnen Staten over bezoek Panama”

  1. Paulette houdt van reizen op kosten van de belastingbetaler net als de overgrote meerderheid van de Staten , dat is duidelijk.
    Het is de afgelopen jaren gebleken dat de reizen die parlementariërs maken geen enkele toegevoegde waarde hebben.
    Pauletta cs zou zich beter inzetten voor de enorme armoede op het eiland en de mensen zonder schoon water.
    Maar dat is wss teveel gevraagd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram