woensdag 13 september 2023 15:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 april 2023

Het wordt toeristen uit Venezuela bemoeilijkt om de ABC-eilanden met het vliegtuig te bezoeken. De eisen om de eilanden te bezoeken zijn erg hoog, zegt Chata in gesprek met Amigoe. 

Er wordt vanuit de eilanden geëist dat Venezolanen genoeg dollars in cash meenemen, waarvan de aankoopprijs in Venezuela erg hoog is. Door de beperkingen in het land kan de valuta alleen illegaal verkregen worden, wat een extra risico vormt voor de reiziger. Daarom wordt het bijna onmogelijk om aan de nodige hoeveelheid cash te komen.

Per dag wordt er geëist dat iemand 150 dollar, 35.5533.500 bolivar, meeneemt. Wanneer het om een familiebezoek gaat, moet er voor iedere dag 100 dollar meegenomen worden. Daarnaast zijn Venezolanen ouder dan 11 jaar die Aruba, Bonaire of Curaçao willen bezoeken, verplicht een visum aan te vragen. Zo’n visum kost 80 dollar, omgerekend 19.4951.200 bolivar. Betalen kan alleen bij de ambassade via een creditcard.

Toeristen moeten middels een werkgeversverklaring kunnen aantonen dat ze werk hebben. Daarin moet staan voor welk bedrijf iemand werkzaam is, hoeveel deze persoon verdient en of diegene toestemming heeft om het land te verlaten. Daarnaast zijn reizigers verplicht om een reisverzekering af te sluiten voor de gehele periode op de benedenwindse eilanden.

“De verwachting is daarom dat er voorlopig weinig passagiers op commerciële vluchten vanuit Venezuela naar de eilanden zullen reizen”, aldus Chata.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram