dinsdag 30 mei 2023 11:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 april 2023

Het innen van motorrijtuigenbelasting (MRB) kan in een ander jasje gestoken worden. Een werkgroep bestaand uit vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), heeft zich gebogen over alternatieven voor de MRB, schrijft het Antilliaans Dagblad.

Het advies van de werkgroep luidt dat de MRB verwerkt zou kunnen worden in de brandstofprijzen. Hierdoor leveren alle weggebruikers een bijdrage aan het onderhoud van de wegen. Dit zou betekenen dat mensen die veel kilometers maken, veel MRB betalen.

De voordelen hiervan zijn volgens de werkgroep dat niemand meer onder de betaling uitkomt en dat toeristen die met hun huurauto veel kilometers maken, ook aan het onderhoud van de wegen bijdragen.

Daarnaast komt er een einde aan het systeem waarbij voertuigeigenaren halfjaarlijks of jaarlijks de MRB moeten betalen bij Cpost of ACU. MRB-stickers en belastingkaarten worden ook verleden tijd. Voor de politie zou dit ook betekenen dat zij, met haar personeelstekort, niet meer hoeft te controleren of MRB betaald is. 

Als tweede alternatief bedacht de werkgroep dat de MRB op basis van het gewicht van een voertuig bepaald wordt.De nieuwe MRB zou 1 januari 2024 al in kunnen gaan, een voorwaarde is wel dat er snel een besluit wordt genomen. De bal ligt op dit moment bij minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en minister Javier Silvania (MFK) van Financiën. Of een van de alternatieven in een wetsvoorstel omgezet gaat worden, is nog niet bekend.

-- Advertentie --

2 comments on “Andere vorm voor motorrijtuigenbelasting innen”

  1. Dit zou niet eerlijk zijn, daar men eerst 25 maar nu 40 jaar HSB moet betalen voor een voertuig en dit voor deel nu dus zou vervallen.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram