dinsdag 30 mei 2023 11:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 april 2023

Fundashon Cas Bonairiano en Zorg en Jeugd Caribisch Nederland werken samen aan huisvesting van de woonvoorziening voor begeleid wonen voor jongeren. Rijksdienst Caribisch Nederland meldt dat in maart 2021 de pilot Begeleid Wonen startte en nu met succes werd afgerond.

De begeleid wonen-voorziening wordt verder ontwikkeld en dit jaar wordt er ingezet op bijscholing van personeel en de bouw van een nieuwe eigen locatie. De woningen moeten een nieuw thuis bieden voor twaalf jongeren tussen de 16 en 24 jaar oud waar zij worden begeleid naar meer zelfstandigheid.

Deze jongeren hebben een langdurig hulpverleningstraject bij Jeugdzorg doorlopen. Via de begeleid wonen voorziening ontvangen deze jongeren begeleiding en ondersteuning om hun zelfredzaamheid te bevorderen en om zelfstandig te worden. 

De woonvoorziening heeft slaapkamers met gedeelde badkamers en een gezamenlijke woonkamer en keuken. Daarnaast zijn er studio's en appartementen met eigen keuken en badkamer. Zo krijgen jongeren de mogelijkheid om in fases en onder begeleiding zelfstandig te leren wonen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram