dinsdag 30 mei 2023 11:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 april 2023

Zeven weekendhuizen in Lagun zijn betrapt op illegaal water en stroom aftappen. Dat blijkt uit een controle van Aqualectra. Het bedrijf zegt actief bezig te zijn om illegaal verbruik tegen te gaan. 

In het verleden controleerde de water- en elektriciteitsleverancier alleen de meterstand en werden er administratieve maatregelen genomen. De maatschappij gaat nu echter onmiddellijk over tot afsluiting. Pas wanneer de juiste maatregelen zijn getroffen, wordt een klant weer aangesloten.

"Illegaal stroom en water aftappen, is niet eerlijk tegenover gebruikers die netjes voor de faciliteiten betalen", schrijft Aqualectra in een persbericht. Het bedrijf waarschuwt huurders van weekendhuizen dat ze het risico lopen om afgesloten te worden wanneer zij zich niet aan de regels houden. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat aansluiten alleen tijdens kantooruren kan. 

Op vier adressen werd illegaal stroom afgetapt, op drie adressen was de wateraansluiting niet in orde. De adressen zijn onmiddellijk afgesloten en dus bleven de huishoudens verstoken van water en stroom. Daarnaast was er een adres dat een betalingsachterstand had en daarom ook werd afgesloten, maar na het betalen van de rekening weer werd aangesloten. 

De boete voor illegaal aftappen bedraagt 1000 gulden en het opnieuw aansluiten kost 250 gulden. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram