dinsdag 30 mei 2023 11:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 april 2023

De betaling van de motorrijtuigenbelasting (MRB) die automobilisten moeten betalen, blijft alleen fysiek mogelijk. Dit blijkt uit het advies van de Landsontvanger aan minister van Financiën Javier Silvania (MFK). Dit schrijft Amigoe.

De Landsontvanger noemt het ‘uitermate onwenselijk’ om de MRB online te laten betalen. Wanneer hiervoor wordt gekozen, zou het proces nog langer gaan duren dan dat het nu al doet. De weggebruiker zou de betaling online kunnen doen, maar moet dan vervolgens alsnog de belastingkaart en sticker ophalen. Een oplossing hiervoor is om de documenten te mailen, maar door gebrek aan personeel bij de Landsontvanger is dit onmogelijk.

Het zou wel een optie zijn om de MRB bij de Inspectie in het WTC te betalen, zo staat in het advies. Mensen moeten dan, net als bij betalingen bij Cpost en ACU, hun documenten in orde hebben. Desondanks is er nog geen concreet plan hiervoor. 

-- Advertentie --

One comment on “Betaling autobelasting blijft alleen fysiek mogelijk”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram