dinsdag 30 mei 2023 11:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 april 2023

Oppositiepartijen MAN en KEM willen dat het wetsvoorstel voor de export van medicinale wiet wordt goedgekeurd. De partijen wachten al twee jaar op een antwoord.

De laatste keer dat het voorstel werd besproken, zou een meerderheid van het parlement voor het voorstel zijn. Op dit moment is er onvoldoende steun voor het wetsvoorstel, blijkt uit een rondvraag van Caribisch Netwerk. Alleen MAN, PAR en KEM zijn uitgesproken voorstanders.

Oud-minister Suzy Camelia-Römer (PIN) stelde het idee om cannabis te legaliseren in 2018 voor. “Het klimaat van Curaçao is erg geschikt voor de productie van medicinale cannabis. Die industrie kan veel banen en geld opleveren”, opperde ze destijds. Er kwam een wetsvoorstel uit voort dat twee keer besproken werd. Sinds de wisseling van de regering is het wetsvoorstel niet meer behandeld. 

KEM-Statenlid Michelangelo Martines zegt dat het parlement van Curaçao er klaar voor is. Volgens hem zijn alle onderzoeken rondom het wetsvoorstel voor het legaliseren van medicinale wiet afgerond. Ook MAN-Statenlid Giselle McWilliam wil antwoord, maar hoopt vooral dat Javier Silvania, de minister van Financiën, de economische boost van het wetsvoorstel gaat erkennen. 

Bezwaren tegen de cannabisindustrie zouden volgens McWilliam vooral vanuit religieus oogpunt komen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram