dinsdag 30 mei 2023 11:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 april 2023

Brandweermannen hebben donderdagmiddag een overleg gehad met Shalten Hato (MFK), de minister van Justitie. Onderwerpen die voorbij kwamen waren de klachten die de brandweermannen hadden en wat er verbeterd kan worden.

Gregory Wilson, lid van ABVO zegt tegen Direct Media dat er afspraken waren gemaakt met de minister, maar dat deze niet na zijn gekomen. Wilson zegt dat de brandweer dezelfde arbeidsvoorwaarden als andere overheidsinstellingen wil hebben. 

Wilson zegt dat andere overheidsinstellingen, zoals de politie, betere arbeidsvoorwaarden hebben dan de brandweer. Daardoor voelen ze zich gediscrimineerd. Hij verklaart dat brandweerlieden 24 uur per dag werken en niet in drie ploegen. Ze willen er naar toe dat de brandweer ook in drie ploegen gaat werken. 

Volgens de brandweermannen willen ze iedere week aandacht vragen voor hun problemen bij de media. “De bevolking heeft volgens de brandweermannen een bepaald beeld over hoe de brandweer werkt, maar ze hebben geen idee hoe het er echt aan toe gaat." Welke afspraken worden ingewilligd, horen ze op 20 april. 

Beeld: Direct Media Curaçao
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram