dinsdag 30 mei 2023 11:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 april 2023

De politie gaat tijdens het paasweekend extra controleren, zowel op land, op zee als in de lucht. Er wordt streng gecontroleerd op naleving van de openbare orde, verklaarde de regering dinsdag in de Operashon Siman Santu 2023.

Bij stranden en weekendhuizen op Bándabou wordt extra gepatrouilleerd. Daarnaast worden de ingangen van Playa Piskadó afgesloten, zodat er niet geparkeerd kan worden. Bezoekers moeten hun vervoermiddel bij de Kerk van Westpunt neerzetten.
De politie gaat ook controleren op autopapieren en alcoholgebruik achter het stuur.

Op zee worden de papieren van booteigenaren en waterscooters door de kustwacht gecontroleerd. Met name bij Playa Forti zal gepatrouilleerd worden, omdat het regelmatig druk bezocht wordt door boten.

De autoriteiten verwachten een grote toestroom van de lokale bevolking en toeristen tijdens het lange weekend. De operatie Siman Santu 2023 is een samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties zoals het Korps Politie Curaçao (KPC), Fundashon Kuido di Ambulans (FKA) en de kustwacht.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram