dinsdag 12 september 2023 08:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
31 maart 2023

Niet-ingezetenen kunnen vanaf donderdag een zorgverzekering afsluiten. Citizens Insurance en CG United zijn de twee zorgverzekeraars die dit mogelijk maken, na bemiddeling van Human Rights Defence Curaçao. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad.

Voorheen werden illegalen vaak geholpen op medisch gebied, zonder dat zij verzekerd waren. Dit zorgde voor een enorme kostenpost voor het ziekenhuis, en daarmee de regering. Doordat de financiële situatie van het Curaçao Medical Center al langere tijd een groot probleem is, kwamen de rekeningen al snel terecht bij de regering. 

Met het mogelijk maken van het afsluiten van een verzekering voor ongedocumenteerde migranten, komt hier hopelijk een einde aan, zo laat Human Rights Defence Curaçao weten.

De organisatie zorgt de komende periode voor informatieverstrekking, met als doel wederzijds begrip te creëren en migranten het besef te geven dat als ze zich niet verzekeren, ze een enorme financiële last zijn voor het eiland. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram