woensdag 7 juni 2023 06:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
31 maart 2023

De Union Patriotiko Boneriano (UPB) en Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) hebben opnieuw een coalitie gevormd op Bonaire. Beide partijen hebben samen een meerderheid van vijf zetels in de eilandsraad na de verkiezingen van twee weken geleden, schrijft Caribisch Netwerk.

De partijen gaan nu verder in overleg over politieke keuzes en het verdelen van de portefeuilles. 

Tijdens de verkiezingscampagne kwam de relatie tussen Bonaire en Nederland opvallend vaak aan bod. Oud-partijleider en onderhandelaar Ramonsito (UPB) laat weten dat het tijd is dat Bonaire respect van Den Haag gaat afdwingen. Wat hij daar precies mee bedoelt, wordt bekendgemaakt als er een bestuursakkoord is.

UPB is met drie zetels de grootste partij van de twee. MPB kreeg er twee. Daardoor zal de machtsverhouding deze keer iets anders worden tussen de partijen.

Beeld: UPB
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram