vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Maduro & Curiel’s Bank (MCB) verhoogt de rentes op spaarrekeningen per 1 mei. Het gaat om zowel persoonlijke- als commerciële spaarrekeningen. Dit meldt de bank in een persbericht.

Klanten afkomstig van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden die een spaarrekening hebben lopen bij MCB, zullen iets van de rentestijgingen merken. Reden voor de verhoging zijn de rentes die de Centrale Banken van Europa en Amerika doorvoeren. Dit deden de banken in verband met de inflatie die wereldwijd is gestegen. 

De rekeningen waarvan de rentes verhoogd worden zijn de MCB persoonlijke rekening in Antilliaanse gulden, de MCB bedrijfsspaarrekeningen in Antilliaanse gulden en de jaarlijkse rente op MCB spaarrekeningen in dollars. De rentes op Time Deposits en LITO-spaarrekeningen veranderen niet.