woensdag 7 juni 2023 06:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
31 maart 2023

Het Amerikaanse consulaat heeft een bijeenkomst georganiseerd om docenten, administratoren en gemeenschapsleiders te eren ter gelegenheid van de opening van de allereerste English Immersion School  (EIS) op Curaçao. Dat meldt het consulaat in een persbericht.

De school zal in augustus van start gaan voor groep 1 op het Sint Antonius College in Santa Maria. Het consulaat zegt het harde werk en de toewijding van deze baanbrekende leraren enorm te waarderen om deze school tot leven te brengen. Tijdens de bijeenkomst werd ook Vrouwenmaand gevierd en werd stilgestaan bij de krachtige impact van vrouwen in de wereld, vooral in het onderwijs.

De inspanningen van het Amerikaanse consulaat hebben tot doel om een veilig, stabiel en welvarend halfrond te creëren. “Het consulaat is gepassioneerd toegewijd aan het bevorderen van de economische welvaart en het welzijn van de inwoners van de eilanden”, aldus het consulaat. 

Het EIS-curriculum is een investering in de kinderen van Curaçao, die nu hun Engelse taalvaardigheid kunnen gebruiken om onderwijs- en economische kansen te benutten die momenteel buiten bereik zijn.

“Door samen te werken met partners, hebben we ervoor gezorgd dat de kinderen van Curaçao op een manier Engels leren die respectvol is voor de Curaçaose cultuur, geschiedenis en het Papiamentu", zegt het consulaat.

Het curriculum is gratis en beschikbaar voor alle scholen. De PDF-bestanden zijn hier te downloaden of via de website cw.usconsulate.gov.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram