woensdag 7 juni 2023 06:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 maart 2023

De benzinekosten gaan volgende maand flink omhoog. Waar automobilisten nu nog 2,17 gulden betalen per liter, wordt dat vanaf zaterdag 2,29 gulden. Diesel daarentegen, wordt goedkoper. Dit gaat van 1,92 gulden naar 1,87 gulden.

De prijsstijgingen en dalingen hebben te maken met de beschikbare brandstofvoorraad. Daarnaast wordt er gekeken naar de internationale prijzen, en wordt een tekort of overschot doorberekend in de brandstofprijs. 

Elektriciteit wordt vanaf zaterdag goedkoper. Het tarief gaat van 71 cent naar 67 cent per kWh. Mensen gaan meer betalen voor water, dat gaat van 9,43 gulden naar 9,55 gulden per m3. De gasprijzen blijven gelijk.

Aan de tegemoetkoming voor burgers door het verlagen van de brandstofprijzen komt met deze prijsstijging een einde. Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) stelde vorige maand nog een verlaging in van de brandstofprijzen, na goedkeuring van de Staten. Hij wilde hiermee de financiële situatie voor inwoners van Curaçao wat makkelijker maken.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram