vrijdag 29 september 2023 16:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 maart 2023

Slechts 50 procent van alle autobezitters betaalt motorrijtuigenbelasting. Dat zegt de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Charles Cooper (MFK), in het programma Kiko Bo Ke Men van de voorlichtingsdienst van de overheid, schrijft het Antilliaans Dagblad.

Cooper stelt aan minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), voor om nieuwe nummerplaten in te voeren, omdat zo beter controleerbaar wordt wie belasting betaald heeft. Silvania is het eens met een belastingverhoging, aangezien de motorrijtuigenbelasting al veertien jaar op hetzelfde niveau ligt.

“Alles wordt duurder, zo ook de aanleg en reparatie van wegen”, aldus Cooper. Met een verhoging van de motorrijtuigenbelasting zou er een inhaalslag gemaakt kunnen worden in het onderhoud van wegen.

-- Advertentie --

71 comments on “50 procent autobezitters betaalt belasting”

 1. Reparatie van wegen wordt duurder? Welke reparatie??
  Cooper mag de reparatie van mijn auto betalen door al die potholes.

  1. Sorry hoor maar nergens zijn de wegen zo goed als in Nederland. En zelfs op het platteland waar wij wonen perfecte wegen en dat in een uithoek van het land. Putholes die u noemt waar dan en de gemeente betaald als u kan bewijzen dat evt schade welke ik met 80k km pj nog nooit heb gehad vooroorzaakt aan uw auto.

   1. Als men de belastingopslag in de benzineprijs verwerkt is het belasting probleem zonder extra kosten opgelost, tanken moet elke auto, polìtiek gebruik je boerenverstand en verzin niet van die moeilijkbare oplossingen

    1. Nee joh , dat zou toch veel te eenvoudig zijn , beter eerst wat commissies oprichten die een paar miljoen kosten en dan met hardware gaan controleren, die hardware kost een half miljard en blijkt dan vanzelfsprekend niet goed te werken , dan pas hebben we een "goed" Nederlands systeem

  2. Begin met de elektrische auto's.
   Laat die wegenbelasting betalen, zijn in het algemeen zwaardere auto's, die ook het wegennet verrot rijden.

 2. Voet gewoon houderschapsbelasting in, eigenaar, dus betalen. Ben je ook van de halve sloperijen langs de weg af.

  1. Meneer u snapt er helemaal niets van nl wegenbelasting bestaat allang niet meer, het is nu houderschap belasting pure diefstal dus

  2. Net als duitsland het doet. Bij op naam stellen wordt/moet direkt verzekering en wegenbelasting worden geregeld/aut. (betaald worden)

   Zo niet dan kan de auto niet rijden/ op naam gezt woden. SYMPEL TOCH.

 3. Als er geld tekort is, zouden ze dan niet eerst de wanbetalers aanpakken in plaats van het tekort op te vullen door de wèl keurig betalende automobilisten nog meer te belasten? Wat een achterlijk plan weer. En inderdaad, fix eerst de wegen eens. Wellicht zijn er meer mensen bereid te betalen als men ziet dat het belastinggeld goed besteed wordt.

  1. Groot gelijk en misschien ook de politiekers iets minder laten verdienen, loon volgens aanwezigheid en er worden miljoenen bespaart.

 4. Hoezo reparatie van wegen??? Er is 30 jaar niks gedaan. Het innen kan ook anders: zonder geldige verzekering en een invoice dat de belasting betaald is krijg je geen nummerplaat. heel eenvoudig. Alles in een database zodat de politie gelijk kan zien: nummer xyz, oh die heeft niks betaald. hup auto in beslag nemen.

  1. Dat is een goed systeem, wordt in andere landen ook toegepast en werkt perfect.

 5. De wegenbelasting hoeft niet omhoog en de oplossing is simpel:
  1. Controleren
  2. Geen wegenbelasting betaald? Direct innen en boete.
  3. Bij niet direct afrekenen, auto inbeslagnemen.
  Zo worden de wegenbelastinginkomsten VERDUBBELD!
  Als je de wegenbelasting toch wil ophogen, doe dit dan alleen voor auto's met het stuur aan de verkeerde kant ('right-hand-drive') deze auto's zijn een gevaar op de weg.

  1. Een goede voorstelling en waar benzine prijs is €1,20 gaat naar belastingdienst in principe deze bedrag moet voor wegen gebruikt worden.

  2. Sorry hoor mark, maar wat is dit voor een onzin een rhd auto is niks meer een gevaar op de weg als een auto met het stuur links

  3. Is het iemand opgevallen dat dit in het Antilliaans dagblad stond??

 6. Allemaal goede kandidaten hier om de huidige besluitvormer te vervangen. Het verhogen van de belasting betekent alleen dat de 50% loyale betaler nog meer gaat betalen en de wanbetaler er weer mee weg komt. Ga eerst eens het geld innen, de weg repareren en kom in de toekomst lekker met een verhoging als de shit op orde is.

  1. In US is de motorrijtuigenbelastimg verwerkt in de brandstofprijs aan de pomp. Redelijker kan het niet. De nummerplaatbelasting (i.c. de registratie kosten, waar aan geldige verzekering/keuringskaart aan gekoppeld wordt) wotdt apart verrekend

  2. Dat voorstel om het bij de benzineprijs kan ook niet, want hel veel mensen (zoals ikzelf) uit de grensstreek tanken in Duitsland en België

 7. Ik kwam langs een vilawijk met veel electrische auto,s die allemaal fors subsidie hebben ontvangen, en deze mogen ook gratis over de door ons betaalde wegen rijden zwaardere auto,s dus eerder wegenonderhoud. Wegenbelasting hoeft niet omhoog als de electr auto,s ook gewoon belasting betalen, en zelfs iets meer door het zwaarder gewicht.

  1. Elektrische auto's gaan ook wegenbelasting betalen vanaf 2025. Is ook meer dan logisch.

 8. De oost Europeanen betalen geen wegenbelasting terwijl ze hier met zwaarden en vuil auto's rijden .
  Niet eerlijk

  1. Simon, inderdaad!
   Collega's uit Oost Europa die hier gewoon wonen, rijden nog steeds met hun eigen kenteken.

  2. Sorry, Simo, keek niet naar het automatisch aanvullen van woorden, voor verzenden.

  3. Zou er een groot aantal Oost-Blokkers op de Nederlandse Antillen rijden?
   Want daar gaat dit artikel volgens mij over.

 9. Ik zeg het al 15 jaar die ex oostblokfiguren betalen al jaren niks

  1. Idd, criminaliteit word beloont, en dan hoor je dat kampwagens met Roemenische lui 6 villa hebben ws met de bijstand, hoe kan zoiets een Nederlander komt nooit met die dingen weg

  2. En om nog maar te zwijgen over de snelheidsboetes die door vele buitenlanders hier niet betaald worden.Of zijn het vriendjes van onze verkeers minister?

 10. Belachelijk gedoe de wegen zyn slecht en de bruggen laats zag ik toen ik op de a2 by Maasbracht een stuk beton was afgebrokkeld je zag het yzerwerk gewoon zitten hoelang gaat dat nog goedt wordt binnenkort tweede Italy met de bruggen

 11. De auto is weer de melk koe ze verhogen alleen maar. maar wie veel procent gaat naar het weg dek .ze komen natuurlijk weer geld te kort en dan is de auto makelijk hier weer te verhogen. Als je kijkt wat wij hier betalen tegen over het buitenland betalen we al de hoofdprijzen

 12. Hoezo 14 jaar niet verhoogd, ik betaal per maand €9,- meer dan ‘n jaar geleden. Javier Silvania verspreidt nepnieuws.

  1. Laat eerst maar eens de mensen die hier uit Oost Europa komen werken voor de auto belasting betalen .Het rijdt hier allemaal diesel en betaalt niks. Nee weer de trouwe belastingbetalers aanpakken wat is het toch een klote land aan het worden.

  2. Helemaal gelijk het gaat alleen maar o. De kas te vullen ze trekken je Helemaal leeg als je een cent meer verdient dan trekken ze je bank leeg zo gaat dat als de weg geasfalteerd wordt mogen ze alleen klein plekje asfalteren de rest van geld wat overblijft gaat naar de staat zakkenvullers dat zijn het om misselijk van te worden je moet eens weten hoeveel mensen in armoede leven te gek van worden

 13. Ik ga voor rekening rijden. Ed de motorrijtuigenbelasting eraf. En dan een vignet voor iedereen die van de openbareweg gebruik maakt, zodat iedereen, dus ook alle buitenlanders, die in Nederlad rijden aan het probleem mee betalen.

 14. en waarom niemand controleert of er buitenlanders in Nederland wonen. en rijden op buitenlands kenteken betaalt geen wegenbelasting !!!!!!

 15. Pas eerst de denkfouten aan en als nodig ook de wet. Verdeel de lasten reël en verwissel de cijferneukers die niet meer menselijk kunnen denken. Hieraan zie je dat er veel meer mis is .

 16. Wegen belasting is hier duur heet trouwens houderschap belasting Duitsland betaald +- 1 euro per pk. .brandstof duurder normaal als andere landen, als ze het geld investeren aan wat er binnenkomt .hebben we vergulde lantarenpalen langs de weg staan .heilige melkkoe weet je nog.

 17. Belastingdienst weet wie er in welke auto rijd, deze allemaal in het politiesysteem registreren. Zo kan je met het kenteken herkenning systeem de auto's gelijk van de weg halen en de achterstallige belasting laten betalen.
  En zeker ook de oostblokkers laten betalen, daar wonen er genoeg van in Nederland die niet bijdragen aan het wegennet herstel maar er wel gebruik van maken.
  Dit is de reinste discriminatie van de Nederlander !!

 18. Of je schaft de wegenbelasting af en verwerkt het in de brandstofprijs. Probleem opgelost

  1. Zitten de mensen in de grensstreek goed gaan in Duitsland tanken

 19. volgens mij komt er al zo lang als ik deze auto rijdt meerdere keren per jaar 1 euro per maand bij. in nog geen zes jaar van 138 naar 155 euro per maand met mijn 3 serie diesel! ik voel me al hard genoeg besodemieterd, ze moeten er niet ineens nog meer bij gaan doen. t is al gortig genoeg

 20. Ik heb ook zo,n oost kenteken (duits) waarom hebben ze in Nederland geen autobahn vignet. Dan betaald gewoon iedere weggebruiker belasting, net zoals in vele europeese landen. Het kan zo simpel zijn

 21. Weer moeten ze van werkende mensen alles uitmelken. Ga dan geen miljarden aan eu landen betalen. En die rijke mensen meer betaling over hun bedrijf laten betalen ipv hun dikke subsidies geven. Arme werkende eerlijke mensen zijn altijd de pineut.. Kapitalisme

 22. Wordt tijd dat ze de accijns op de brandstof zetten. Geen last meer van 'zwart' rijders en de buitenlandse automobilist betaald ook mee. Wie veel rijdt betaald in verhouding ook meer.

 23. 50% betaald niet?
  Als deze gaan betalen kan de belasting omlaag!
  Zou zeggen doe je werk.

 24. Een betere controle . Ook met meer staandehoudingen. Geen wegenbelasting betaald!, ter plaatse betalen met boete of voertuig in beslag nemen.
  Verder vignet invoeren voor voertuigen met buitenlandse kentekens.

 25. Laat die mensen met electrische auto's ook wegenbelasting betalen. Die auto's wegen het meeste. Te gek voor woorden

 26. Deze overheid is helemaal niet goed bij hun hoofd. De rijke mensen worden alleen maar rijker de mensen die net rond kunnen komen, komen nu helemaal niet meer rond. De mensen die het al niet konden komen alleen maar dieper in de ellende. Laat de overheid daar maar eens iets aan doen in plaats van miljarden sturen naar andere landen die het makkelijk zelf kunnen. Eerst onze eigen problemen oplossen voordat je andere gaat helpen. Het gaat Andersom ook zo. Als wij hulp nodig hebben is er ook geen ander land dat ons zal helpen voordat hun eigen problemen zijn opgelost.

 27. Eerst even de software van de debiteuren koppelen aan die van de crediteuren. Zo krijg je een overzicht van de vorderingen op niet-betalers en kun je hen een aanmaning sturen .
  En direct een verplichte automatische afschrijving van de bankrekening invoeren, ook bij registratie van een aangekocht voertuig.
  Bij kentekencontrole (en evt. aanhouding) door de politie zou deze een boete bij een dergelijke openstaande vordering moeten kunnen opleggen.
  Kan er ivm een toekomstig plan tot rekeningrijden vooraf een degelijkere financiële administratie worden opgezet ?

 28. En hoe zit het met de aantal buitenlanders met buitenlandse kentekens die hier werken en wonen zoals veel Polen die daar veel minder betalen hier ook mee laten betalen aan de wegenbelasting.

 29. Whahahaha ben als 10 jarig kind naar nl verhuisd. Tussen door paar keer op vakantie geweest op volwassen leeftijd niks is veranderd daar aan die wegen. En maar de stranden opknappen en mooi maken. Onzin kletsers

 30. Altijd de zijn de mensen die netjes hun wegenbelasting de klos. Pak de wan- en niet betalers eens aan. Je moet de mensen die netjes betalen niet straffen lekker makkelijk, niet betalen auto in beslag nemen.

 31. Hoelang is dit al bekend? Ik denk al jaren wanbeleid van de overheid zoals gewoonlijk.

 32. " wegenbelasting", nu houderschapsbelasting genoemd, omdat je dan óók betaald voor een auto die niet rijdt en in de garage staat. Het ged wat de overheid hiermee binnenhaalt wordt maar TEN DELE gebruikt voor wegenonderhoud. De rest is voor " gaten dichten" in de begroting. Electrische auto óók wegenbelasting, èn accijns op stroom laden, dat zou helpen. Zal je zien hoe elec.rijden afneemt. Oostblok of andere buitenlanders opsporen ( kan easy met scan-auto, die óók uw parkeerkaart controleert) zo komt 100% betalen simpel tot stand. En gêén gaten dichten, maar wegen bouwen en onderhouden.

 33. Het is wel duidelijk dat het artikel niet goed gelezen is. Dit artikel gaat over de Antillen en niet over Nederland. Men is niet bekend met buitenlandse cq Antilliaanse politiek..

 34. ALS iedereen nu eerst eens het hele verhaal leest voordat een reactie geplaatst wordt ,dit verhaal gaat over de Antillen en niet over Nederland en ondanks dat het wel bij Nederland hoort heeft men daar een eigen parlement met andere regel en wetgeving dan in Nederland ,goed lezen dus

 35. Hoe kunnen mensen nou geen wegenbelasting betalen? Ik dacht dat het automatisch ging. Er werd gezegd dat als je een auto op je naam komt te staan dan moet je betalen. Het heet bezitters belasting

 36. Waarom?
  Ze schrijven met 50% niet betaald.
  Als die wel betalen, dan zijn we beter af.
  Of van de weg halen? Minder file.

  Zo dupeer en Isoleer je een groep mensen, die het niet breed hebben, maar ivm gezondheid ( een reis OV Nniet volhouden en ook duur is) en afstand werk en familie ( mantelzorg), nog geïsoleerder raken.

 37. Als al die mensen die hier wonen en werken langer als 3 maanden nu ook eens gaan betalen auto's waar een ander land op staat als NL.

 38. Begin met alle buitenlanders die hier wonen te laten betalen of ze hiernu tijdelijk wonen of niet want onze poolse arbeiders staan officieel in Polen ingeschreven maar wonen en werken in Nederland.Die gasten betalen zelfs geen boetes omdat de Poolse autoriteiten niks met die bekeuringen doet die hun landgenoten elders maken.

 39. Hebben jullie gezien dat het morgen 27°C wordt?
  Stelletje azijn zeikers, dit is een bericht uit een Antilliaanse nieuwsblad

 40. you're truly a good webmaster. The web site loading pace is amazing.
  It sort of feels that you are doing any distinctive trick.
  Also, The contents are masterwork. you've performed a excellent
  job on this matter!

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram