donderdag 14 september 2023 10:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 maart 2023

Op de Waterconferentie van de Verenigde Naties laat Curacao zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van waterbeleid. In een persbericht deelt het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) het Integraal Waterbeleid van Curaçao met de verschillende doelen voor de Waterconferentie van de Verenigde Naties.

De pijlers die genoemd worden in het beleid zouden voor 2030 bereikt moeten zijn. De verschillende punten die worden genoemd, zijn dat alle burgers het water efficiënt moeten gebruiken, alle Curaçaoënaars toegang moeten hebben tot schoon drinkwater dat betaalbaar is voor iedereen en dat water op welke manier dan ook geen risico mag vormen voor de gemeenschap.

Integraal Waterbeleid van Curaçao is in 2016 in het leven geroepen en in 2022 door de ministerraad geratificeerd.

Het doel van de conferentie is om sneller maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde en de daarbij horende stijging van de zeespiegel. De organisatie van de bijeenkomst is mede in handen van Nederland.

Donderdag is de laatste dag van de waterconferentie van de Verenigde Naties in New York.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram