zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

In het kader van Wereldwaterdag, die elk jaar op 22 maart wordt gehouden, organiseert Aqualectra woensdag een seminar. Onderwerpen die tijdens de bijeenkomst aan bod komen zijn onder andere de waterproductie- en distributie van het eiland.

Aqualectra meldt dat er meerdere presentaties verzorgd zullen worden, die gaan over de manier waarop de gemeenschap de waterkwaliteit van het eiland kan behouden. Daarnaast laat de organisatie weten dat Curaçao bekend staat om haar schone drinkwater, waarbij ook secundair drinkwater geproduceerd wordt. Dit zal tijdens de seminar besproken worden. De bijeenkomst begint om 18.30 uur en vindt plaats in de Universiteit van Curaçao. 

Het doel van Wereldwaterdag is het delen van kennis over water en de problematiek die daarbij komt kijken, bijvoorbeeld natuurrampen die veroorzaakt worden door water. Door evenementen te organiseren en informatie te verspreiden over water hoopt de Verenigde Naties bewustwording te creëren bij mensen.