dinsdag 12 september 2023 00:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
21 maart 2023

Het aantal inwoners op Curaçao daalde het afgelopen jaar ten opzichte van 2022, blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Het eiland telde op 1 januari van dit jaar 148.925 inwoners. Ten opzichte van januari 2022 is dat een daling van 1,4 procent. Het is voor het eerst sinds 2010 dat het aantal inwoners onder de 150.000 is gekomen

De bevolkingssamenstelling van Curaçao bestaat nu uit 45,4 procent mannen en 54,6 procent vrouwen. De geslachtsverhouding laat zien dat het eiland per 100 vrouwen 83,2 mannen per 1 januari 2023 heeft.

Het CBS geeft aan dat het om voorlopige cijfers gaat en alleen personen die officieel in het bevolkingsregister staan ingeschreven, zijn meegerekend. Hierbij is geen rekening gehouden met ongedocumenteerden die op het eiland wonen.

Bovendien geeft het CBS aan om bij de komende volkstelling in september zoveel mogelijk gegevens te verzamelen van alle inwoners die op het eiland wonen en hoopt het statistiekbureau een realistischer beeld te geven van de bevolking die op het eiland woont.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram