maandag 11 september 2023 15:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 maart 2023

Parlementslid Rolando Brison van de United People Party (UPP) op Sint Maarten is vrijdagmiddag aangehouden door het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Er zijn huiszoekingen verricht in de woning van de verdachte en zijn werkplek in het Parlementsgebouw in Sint Maarten.

De aanhouding en de huiszoekingen vonden plaats in verband met een strafrechtelijk onderzoek genaamd 'Lissabon'. Het parlementslid wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen en misbruik te hebben gemaakt van zijn functie.

Het Openbaar Ministerie heeft niet bekendgemaakt om welk parlementslid het gaat. De Extra meldt dat het om Rolando Brison zou gaan. Om welk parlementslid het gaat, is niet bekendgemaakt. Het onderzoek loopt nog en nadere aanhoudingen of huiszoekingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek 'Lissabon' wordt uitgevoerd door het RST onder leiding van het Centrale Team van het Parket van de Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

In december 2022 deed de RTS ook een huiszoeking in een andere zaak bij een bestuurslid van een overheids-NV. 

Beeld: Larry Syverson
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram