vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw


Cicely van der Dijs is vrijdag vrijgelaten uit Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK), dat deelt de Vigilante in een bericht op Facebook. Van der Dijs heeft er precies zes maanden celstraf op zitten.

De ex-vrouw van oud-premier Gerrit Schotte heeft zich samen met haar voormalige partner schuldig gemaakt aan witwassen en het bezit van jammers, die storingen veroorzaken in het netwerk voor telecommunicatie.

De rechter vond dat zij de integriteit en de transparantie van het financiële en economische heeft geschonden door grote sommen geld die op een illegale manier verkregen waren, een legaal aanzien te geven.

In 2017 werd Van der Dijs in de zaak Babel, in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, met aftrek, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Pas in augustus 2022 moest Van der Dijs zich melden bij SDKK. Dat had te maken met haar thuissituatie. Samen met haar ex-man heeft ze twee kinderen. Schotte zat destijds een straf van drie jaar uit.