donderdag 30 maart 2023 09:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 maart 2023

Curaçao wil ruwe olie uit Venezuela waar Refineria di Kòrsou (RdK) en Curoil mee kunnen handelen. Premier Gilmar Pisas (MFK) heeft daarvoor de hulp ingeroepen van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra (CDA), dat blijkt uit een artikel van het Antilliaans Dagblad. 

Het Spaanse oliebedrijf Repsol, de Amerikaanse olie multinational Chevron en de Italiaanse oliefirma Eni hebben van de Verenigde Staten en de organisatie voor olie-exporterende landen (Opec) toestemming gekregen om Venezolaanse olie te transporteren. Iets wat Pisas ook voor Curaçao wil, geeft hij aan in een YouTube-uitzending, waarin hij vragen van burgers beantwoordt.

De olielevering is een uitzondering op de sancties die de Verenigde Staten tegen Venezuela hebben ingesteld. Het Amerikaanse consulaat-generaal dat gevestigd is in Willemstad is hiervoor ingeschakeld.

Venezuela heeft nog een flinke schuld openstaan bij Curaçao. Met de levering van olie zou deze afgelost kunnen worden. Pisas blijft positief over de opening van de Isla-raffinaderij en denkt dat er zeker nog dertig jaar vraag is naar olieproducten. 

De levering van olie zou op 3 april mogelijk moeten worden.

-- Advertentie --

2 comments on “Curaçao wil Venezuelaanse olie”

  1. 30 jaar? Dan rijden er alleen nog elektrische auto’s en draaien onze airco’s op zonenergie.

    Get real….

    De investering van 1 miljard om te openen kost dus al 33 miljoen per jaar.

    Steek dat geld in iets wat schoon is en geld oplevert ipv geld kost.

  2. Venezuela en Curaçao moet niks aantrekken van nederland solo peublo salba una peublo Vencemos cananemos ! porgeu curacao y Venezuela tiene historia
    Recordar Historia de maduro!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram