donderdag 30 maart 2023 09:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 maart 2023

Inwoners van Curaçao konden woensdag hun stem uitbrengen op een partij binnen de Provinciale Staten van Nederland. Leden die in de Provinciale Staten zitten, worden direct door stemgerechtigde inwoners gekozen. Veel inwoners van Curaçao zijn nog stemgerechtigd in Nederland. 

Amigoe laat weten dat 449 kiesgerechtigden zich vooraf hadden geregistreerd. Dit was van belang, omdat de kiezers een stempas nodig hadden om te kunnen stemmen. De kiezers moesten naar de Vertegenwoordiger van Nederland in Willemstad om daar hun stem uit te brengen.

Ook op Aruba en Sint Maarten waren er stemgerechtigden. Op Aruba hebben 186 mensen hun stem laten horen en op Sint Maarten waren dat er 59. Amigoe meldt dat de gemiddelde leeftijd van de stemgerechtigden de laatste jaren flink omhoog is gegaan. 27 procent van alle kiezers is 65 jaar of ouder. Tien jaar geleden was dat deel nog maar 18 procent. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram