woensdag 22 maart 2023 01:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 maart 2023

De gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, heeft in het kader van openbare orde, veiligheid en rampenbestrijding Den Haag bezocht. Volgens het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is er voornamelijk gesproken over het rapport integraal waterbeheer. Daarbij was de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers een belangrijke gesprekspartner. 

Samen met deskundigen is de situatie rondom het waterbeheer op Bonaire in kaart gebracht. Diezelfde deskundigen hebben vervolgens aanbevelingen gedaan, wat voor Bonaire het beste zou zijn om wateroverlast en schade aan de natuur te voorkomen. OLB spreekt van zwaardere regenval ten opzichte van de afgelopen jaren, wat een direct gevolg is van de klimaatverandering. 

Er zijn oplossingen voorgelegd die ervoor moeten zorgen dat het probleem snel wordt aangepakt en die leiden tot duurzaam waterbeheer. “Het is voor alle partijen duidelijk dat Bonaire dit niet alleen kan”, aldus de gezaghebber. Nederland is koploper in de wereld als het gaat om waterbeheer, dus Rijna vindt het van belang dat het eiland met Nederland in gesprek blijft.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram