maandag 11 september 2023 18:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 maart 2023

Wist je dat zowel Curaçao als Aruba eigen militairen hebben? Op Marinekazerne Suffisant volgden zij de opleiding tot militair en ontvingen ze na zware trainingen en lessen hun officiële baret. Dat berichtte Nu.cw al eerder. De Koninklijke Marine heeft nu een video vrij gegeven waarin de militairen te zien zijn.

Begin maart hebben 33 militairen de opleiding afgerond. 13 afkomstig uit Aruba en 20 uit Curaçao. 32 mannen en 1 vrouw rondden het opleidingstraject succesvol af. Vrouwen meldden zich vaker aan, maar haalden de opleiding niet, tot nu. De Koninklijke Marine is trots dat er nu officieel een vrouwelijke militair op Curaçao zit.

"De Caribische militairen doen er alles aan om, de eilanden waar zij opgroeiden, te beschermen. De eilanden veilig te houden en de bevolking te helpen wanneer dat nodig is", aldus de Koninklijke Marine.

Benieuwd hoe de trainingen er tijdens de opleiding tot militair aan toe gaan? Je ziet het in deze video.

-- Advertentie --

One comment on “Video | Koninklijke Marine maakt video van militairen Curmil”

  1. Als je dit omschrijft als zware training, dan vraag ik mij af hoe jij de training van elite troepen omschrijft. Men houd ervan om in het nieuws constant te moeten overdrijven.

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram