woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Wist je dat zowel Curaçao als Aruba eigen militairen hebben? Op Marinekazerne Suffisant volgden zij de opleiding tot militair en ontvingen ze na zware trainingen en lessen hun officiële baret. Dat berichtte Nu.cw al eerder. De Koninklijke Marine heeft nu een video vrij gegeven waarin de militairen te zien zijn.

Begin maart hebben 33 militairen de opleiding afgerond. 13 afkomstig uit Aruba en 20 uit Curaçao. 32 mannen en 1 vrouw rondden het opleidingstraject succesvol af. Vrouwen meldden zich vaker aan, maar haalden de opleiding niet, tot nu. De Koninklijke Marine is trots dat er nu officieel een vrouwelijke militair op Curaçao zit.

“De Caribische militairen doen er alles aan om, de eilanden waar zij opgroeiden, te beschermen. De eilanden veilig te houden en de bevolking te helpen wanneer dat nodig is”, aldus de Koninklijke Marine.

Benieuwd hoe de trainingen er tijdens de opleiding tot militair aan toe gaan? Je ziet het in deze video.