donderdag 30 maart 2023 09:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 maart 2023

De uiterlijke datum om de verzamelloonstaat voor 2022 in te dienen, is verlengd tot 28 april. Dat heeft de belastingdienst bekend gemaakt. De oorspronkelijk datum stond op 1 april. Dat meldt het ministerie van Financiën.

De belastingdienst eist sinds dit jaar van werkgevers een cribnummer van werknemers op de verzamelloonstaat. Aangezien veel werknemers hun cribnummer niet weten, wordt de belastingdienst momenteel overspoeld met aanvragen voor zo'n nummer.

De belastingdienst zegt dat er alles aan gedaan wordt om de ontvangen aanvragen zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarbij worden onder andere geautomatiseerde crib-nummers aangemaakt voor alle inwoners die er geen hebben. Het nummer is bedoeld om makkelijk contact te hebben tussen personen en overheidsinstanties. 

De belastingdienst zegt veel aanvragen te ontvangen van mensen die al in het bezit zijn van een crib-nummer. Wanneer iemand brieven ontvangt van de belastingdienst, bijvoorbeeld een aanslag of aanmaning, staat hier het crib-nummer al op vermeld en hoeft er geen nieuwe aangevraagd te worden. 

Aangezien werkgevers het crib-nummer nodig hebben om de verzamelloonstaat over 2022 in te dienen en de belastingdienst kampt met grote drukte, heeft het ministerie van Financiën aangekondigd de uiterlijke datum uit te stellen tot eind april.

Beeld: Belastingdienst
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram