dinsdag 21 maart 2023 19:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
13 maart 2023

De laatste financiering van de technische assistentie om het openbaar lichaam Bonaire (OLB) te assisteren in de uitvoering van het Budget Support Programma voor jeugdbeleid, wordt eind 2023 uitbetaald. Dat meldt Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) maandag. EU Budget Support is een vorm van assistentie, waarbij fondsen direct worden overgemaakt naar het overheidsbudget als een bijdrage aan de realisatie van beleidsdoelstellingen.

Het eerste EU Budget Support Programma voor Bonaire betreft volgens OLB ondersteuning van het jeugdbeleid en bedraagt in totaal 3,6 miljoen euro, waarvan 2,2 miljoen euro is ontvangen in 2020. De resterende 1,4 miljoen euro zal eind 2023 worden ontvangen, mits Bonaire voldoende voortgang boekt in de implementatie van het jeugdbeleid.

Het tweede Budget Support Programma voor Bonaire is in voorbereiding en dit betreft beleid op het gebied van afvalwaterzuivering. De doelstellingen Budget Support Programma worden opgesteld door de ontvangende overheid zelf, op voorwaarde dat het ontvangende land voldoende voortgang boekt in het uitvoeren van het betreffende beleid.

Gezaghebber Edison Rijna is Territorial Authorized Officer van Bonaire voor de Europese Unie (EU) en hij opende een training in dit kader van 27 februari tot en met 3 maart.

Kristina Sevastou, vertegenwoordiger van de EU-delegatie met verantwoordelijkheid voor Bonaire: “Bonaire en de Europese Unie kennen een lange relatie. Budget Support maakt de ondersteuning van de Europese Unie onderdeel van de begroting van Bonaire, en daarmee van Bonaire’s eigen uitvoeringscapaciteit en democratische controles. Het is een teken van een evenwichtige samenwerking en partnership.”

Tijdens de trainingen werd ook de nieuwe internetportal met informatie over alle beschikbare fondsen en hulp van de EU waarvoor Bonaire in aanmerking kan komen, geïntroduceerd. Deze is toegankelijk via https://bonairegov.com/idb. Het eiland is de eerste in de regio die een centraal informatiepunt heeft dat toegankelijk is voor burgers, ondernemers en overheden.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram