donderdag 30 maart 2023 13:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 maart 2023

Team Kingdom of the Netherlands heeft woensdag de eerste horde overwonnen door met 4-2 te winnen van Cuba. Het grootse baseballtoernooi World Baseball Classic 2023 is woensdag van start gegaan, waarbij het Koninkrijksteam aan het langste eind trok. Dit meldt de honkbalbond op hun website. 

Cuba wordt gezien als potentiële kanshebber om de titel te winnen, doordat zij een aantal nieuwe spelers hebben toegevoegd aan de selectie. De reden daarvoor is dat er spelers uit andere landen naar Cuba zijn vertrokken, om zich te laten zien in de Major League.

Binnen het Koninkrijksteam was er voor Josh Palacios en Chadwick Tromp een grote rol weggelegd. De belangrijkste honkslagen waren afkomstig van hen, waardoor Kingdom of the Netherlands de winst naar zich toetrok. Het team moest wel even op gang komen, want de Cubanen kwamen met 0-1 op voorsprong.

Dat was voor Nederland het startschot om ook daadwerkelijk in actie te komen. Al snel was de stand 4-1. Het Koninkrijksteam moest nog wel een punt incasseren van de Cubanen, maar de voorsprong was dusdanig dat ze de winst niet meer lieten gaan. Donderdag volgt de tweede wedstrijd van het toernooi. Om 05.00 uur Nederlandse tijd speelt Team Kingdom of the Netherlands tegen Panama.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram