vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) wil dertig procent van de wateren rond Curaçao beschermen. Dat laat het ministerie weten naar aanleiding van het bezoek aan de conferentie ‘Our Ocean’.

Voormalig minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) bracht onlangs een bezoek aan de conferentie in Panama. De conferentie heeft als doel mensen bewust te maken van het belang van een gezonde en productieve oceaan voor de volgende generaties. 

Met deze gedachte in het achterhoofd wil GMN naast het beschermen van de wateren rond het eiland ook versterking van de vissector en meer maritieme bewustwording door middel van onderwijs. 

“De minister heeft met regionale beleidsvertegenwoordigers en personen van niet-gouvernementele organisaties afgesproken om meer te gaan samenwerken”, laat GMN weten.