zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Gwendell Mercelina (PNP) heeft toch besloten aangifte te doen tegen de personen die hem hebben bedreigd. Zelf zag hij het nut er niet van in, maar nadat hij advies kreeg het wel te doen, heeft het Statenlid hier gehoor aan gegeven. Dit schrijft Amigoe.

Mercelina wordt bedreigd sinds hij zich heeft uitgesproken over het homohuwelijk. Zo liet hij weten dat iedereen het recht heeft zijn leven in te vullen naar eigen keuze. Daarnaast maakte hij duidelijk dat hij staat voor gelijkheid, ongeacht ras, geloof of geaardheid. Naar aanleiding van deze uitspraken werd het Statenlid vooral via social media bedreigd, waarbij het opliep tot doodsbedreigingen.

“Dat is niet alleen via social media gebeurd. Ik kreeg zelfs een anoniem telefoontje via een onbekend nummer waarbij ernstige bedreigingen werden geuit.”, aldus Mercelina. Hij geeft aan zich te blijven uitspreken over alle onderwerpen die op het gebied van politiek langskomen, en zich niet de mond laat snoeren door mensen die het niet met hem eens zijn. 

Beeld: LinkedIn